Moikka!

Tänään kirjottelen siis koiranäyttelyistä, koska ite olin semmosessa tänää. : ) Tosin en oman koissun kanssa, vaan kattelemas vaan.

Must koiranäyttelyt on ihan hyvä idea, jos se ei vaan mee yli.. Koiranäyttelyiden ideahan on se, että saadaan tietää onko koira rotumääritelmän mukainen. Jotkut käyvät näyttelyissä, jopa tietämättä mistä on kysymys.. Kunhan vaan saadaan käyttää koiraa "kauneus kilpailuissa". Kaikkien harrastusten pitäisi olla koira-lähtöisiä, myöskin näyttelyt. Minusta koiraa ei saa pakottaa näyttelyihin, jos koira ei väkisinkään halua. Esimerkiksi yhdessä näyttelyssä oli juuri tilanne, missä koira pelkäsi tuomaria ihan vietävästi. Koira pakitti ja yritti päästä pakoon kaikin keinoin. Siinä sitten yritettiin saada koiraa tutkittavaksi houkuttelemalla ja vetämällä hihnasta varmaan viitisen minuuttia.. Koira oli jo ihan paniikissa, eikä se ollut enään kivaa katseltavaa.. Onneksi lopulta tuomari luovutti ja antoi EVAn (ei voida arvostella).. Tietenkin koiraa pitääkin yrittää tulemaan tuomarin luo, eikä heti saa lähteä pois, jos koira heti pakittelee vähäsen.. Mutta jos jo viisi minuuttia yrittää koiraa vetää hihnassa isoa tuomaria kohti ja koira rimpuilee hihnassa minkä pystyy päästäkseen pakoon, pitäisi kyllä tuomarin sanoa heti, että rauhoitetaan tilanne ja käskeä vaikka omistajaa kävelyttämään koiraansa jos se vaikka rauhoittuisi tai ilmoittaa ettei enään arvostele tätä kyseistä koiraa..

Ohhoh.. Tulipa tekstiä taas.. : ) en ajatellu että  tulis noin paljon tästä pikku aiheesta, josta en nyt niin paljoa tiedäkkään. Tää oli kyllä vähän tylsä aihe, mutta must oli kyllä ihan kiva kirjottaa tää. : D I hope you like it!

-Sofia